Aanvraag rijbewijs

Als je geslaagd bent voor je praktijkexamen vraagt het CBR zo snel mogelijk je rijbewijs aan. Dit is tegenwoordig een pas in creditcardvorm.┬ęStephanie Eckgold - FotoliaHet CBR vraagt zo snel mogelijk je rijbewijs aan als je geslaagd bent. De aanvraag van het rijbewijs doet het CBR bij de gemeente waar je staat ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Als het rijbewijs aangevraagd wordt, dien je een geldig legitimatiebewijs en twee pasfoto’s te kunnen overleggen.

Het duurt vijf werkdagen voordat je het rijbewijs kunt ophalen nadat je geslaagd bent. Je eerste rijbewijs is automatisch een beginnersrijbewijs.

Kosten rijbewijs verschillen per gemeente

De kosten van het rijbewijs verschillen per gemeente. Informeer bij jouw gemeente wat het rijbewijs kost. Je kunt je rijbewijs ook met spoed aanvragen. Dan heb je je rijbewijs binnen een werkdag (mits je het rijbewijs doordeweeks voor de middag aanvraagt). Hier betaal je wel extra kosten voor. Sinds 2006 is het papieren rijbewijs vervangen door een pas (creditcard-formaat).

Lees meer over het beginnersrijbewijs.

Ga terug naar het hoofdmenu: Rijbewijs.