Ingezonden artikel van Roosmarijn uit Zeist

50 jaar en nu toch mijn rijbewijs gehaald!

Op mijn 20e (inmiddels 30 jaar geleden!) heb ik rijles genomen bij rijschool B. in Utrecht. Dit was een grote ramp, een instructeur die post, patat en meer van dit soort dingen met mij achter het stuur ophaalde. Vlak voor mijn examen werd er kanker bij mij geconstateerd en moest ik sowieso afhaken. Een jaar later weer opgepakt, maar ik kon gewoon niet goed rijden en de kanker kwam terug; dus helemaal gestopt. In 1999 toch maar weer opgepakt. Dit keer een ANWB opleiding in Rhenen. Mijn instructrice lag in scheiding en ik was geen ster leerling, dus dat werd niets. Gezakt dus!

Nu 3 maanden geleden, vlak voor mijn 50e verjaardag kwam ik in contact met Alert rijschool in Utrecht; een éénmans bedrijf, met als eigenaar én instructeur René Gijsemans. Door René toch nog maar een kans gewaagd, maar ik durfde eigenlijk amper in te stappen, schakelen kon ik al helemaal niet en de rest trouwens ook niet :). Mijn 1e les hoefde ik alleen maar te sturen, de rest deed hij. En dat ging eigenlijk zo goed dat ik na een half uurtje al zelf begon te schakelen. En zo steeds verder; maar pas verder met het volgende als je het voorgaande echt helemaal kunt. Geen druk, geen conclusies, geen stress! Nu afgelopen december ben ik geslaagd (2e examen) en weet je; ik ben echt gewoon een goede bestuurder!

Ik schrijf dit artikel omdat ik zeker weet dat ik zonder de rustige, duidelijke, gezellige en vooral stressloze lessen van René nooit mijn rijbewijs zou hebben gehaald; laat staan een goede chauffeuse zijn! En zeker weten dat er meer mensen zijn die de hoop hebben opgegeven omdat ze net niet de juiste instructeur hebben gevonden; vaak net als ik het diepe in zijn gegooid! Voor al deze ontmoedigde niet rijbewijsbezitters die toch nog wel een kansje durven wagen; een aanrader; Alert rijschool te Utrecht!

Ga terug naar de startpagina van rijschool-rijbewijs.net.