Theorie examen – lesmateriaal

Net als bij het leren voor een tentamen of een proefwerk kun je ook leren voor je theorie examen. Bij het leren van je theorie examen, zijn er diverse materialen die je kunnen helpen.

Het theorie examen duurt ongeveer 45 minuten © Paylessimages - FotoliaEnkele lesmaterialen om je theorie examen te leren zijn:

  • Lesboeken
  • CD-Roms
  • DVD’s
  • Internetcursussen

Verkeersregels veranderen door de jaren heen. Vooral lesboeken, maar ook cd-roms en dvd’s worden daarom vaak herzien. Let er daarbij goed op dat je de meest recente uitgave hebt. Sommige rijscholen verzorgen theoriecursussen voor het theorie examen. De lesstof voor het theorie examen wordt dan klassikaal intensief geoefend binnen een korte tijd. Vaak is dit een paar avonden per week. Informeer bij jouw rijschool of zij theoriecursussen aanbieden als je hierin interesse hebt.

Mocht je nog op zoek zijn naar een rijschool, dan kun je nagaan bij het CBR welke rijschool theorielessen aanbieden als je op deze manier je theorie voor je theorie examen wilt leren.

Je kunt je kennis online testen als je er voor jouw gevoel klaar voor bent. Verschillende theorie examens zijn online beschikbaar die voldoen aan de norm van het officiële theorie examen. Zo kun je de proef op de som nemen en kijken of jij je kunt aanmelden voor het theorie examen bij de CBR vestiging bij jouw in de buurt.

Online zijn er verschillende proefexamens voor het theorie examen die voldoen aan de norm van het officiële theorie examen.©

Lees verschillende leertips die je helpen de stof voor het theorie examen snel onder de knie te krijgen.

Ga terug naar het hoofdmenu: Auto theorie examen.