Kosten theorie examen

Het theorie examen wordt in de regel klassikaal afgenomen. De kosten voor het klassikale theorie examen in 2016 zijn €31,00.

Als je het theorie examen om wat voor reden dan ook niet klassikaal wilt maken, kun je er ook voor kiezen het theorie examen individueel te maken. De kosten hiervoor zijn : €87,45.

Theorie examen in andere taal

De kosten voor het theorie examen kunnen per kandidaat verschillen. Dat is echter alleen het geval als een kandidaat het theorie examen individueel wil maken of in een andere (vreemde) taal.©Schlierner - FotoliaHet kan zijn dat je het theorie examen in een andere taal wilt maken, omdat je Nederlands bijvoorbeeld niet goed genoeg is. De kosten om het theorie examen in het Engels te maken zijn: €38,70. Ook het theorie examen in een van deze twee talen wordt klassikaal afgenomen. Sinds 1 januari 2013 is het niet meer mogelijk om je theorie examen klassikaal in het Turks af te leggen.

Het kan zijn dat je het theorie examen individueel wilt maken als je het theorie examen met hulp van een tolk in een andere taal aflegt. Deze tolk moet aangesloten zijn bij bureau TolkenNet sinds 1 januari 2011. Op die manier weet het CBR dat de vertalingen op een gestandaardiseerde wijze worden aangeboden.
Als je een tolk nodig hebt op de dag van het theorie examen, moet je de kosten voor de tolk ook zelf betalen. De kosten voor een tolk van bureau TolkenNet zijn €169,-. Daar bovenop komen de kosten voor het individuele theorie examen (€87,45). Totaal zijn de kosten daarom €256,45. Als je toch een tolk meeneemt die niet aangesloten is bij bureau TolkenNet, mag je niet deelnemen aan het theorie examen.
Let erop dat er bij het CBR-centrum niet met contant geld betaald kan worden. Je kunt alleen pinnen.

Ga terug naar het hoofdmenu: Auto theorie examen.