Rijbewijs snelcursus

Je kunt er voor kiezen om je rijbewijs met spoed te halen, door je aan te melden voor een rijbewijs snelcursus. Met het volgen van een rijbewijs snelcursus leer je binnen enkele weken of zelfs binnen 10 dagen autorijden.

Een rijbewijs snelcursus volgen heeft duidelijke voordelen. Toch kleven er ook nadelen aan de rijbewijs snelcursus. Als je slaagt voor de rijbewijs snelcursus heb je natuurlijk snel je rijbewijs gehaald. Aan de andere kant kost een rijbewijs snelcursus zowel veel tijd en geld in vergelijking met de reguliere opleiding.
Als je een rijbewijs snelcursus gaat volgen, zul je je gedurende de rijbewijs snelcursus met overgave op de opleiding moeten storten. Alleen dan zul je de rijbewijs snelcursus tot een goed einde kunnen brengen. Er zit een grens aan het gemiddelde leervermogen van de mens. Volg je een rijbewijs snelcursus, dan heeft het geen zin om uren achter elkaar rijles te hebben. Het is het beste om niet meer dan 2 uur rijles achter elkaar te volgen. Daar zal je instructeur tijdens de rijbewijs snelcursus uiteraard rekening mee houden.
De vorderingen die je maakt als je een rijbewijs snelcursus volgt, moeten elkaar redelijk snel opvolgen. Een rijbewijs snelcurus is geen goed idee als je van jezelf weet dat je niet snel leert. Voorafgaand aan de inschrijving voor de rijbewijs snelcursus, kan de rij instructeur je capaciteiten testen tijdens de proefles. Na een proefles kan de rij instructeur inschatten of je in staat bent om een rijbewijs snelcurus te volgen of dat je toch beter een reguliere opleiding kan volgen.

Theorie rijbewijs snelcursus

Voordat je begint met de rijbewijs snelcursus is het verstandig om alvast je theorie diploma te behalen. ┬ę dinostock - FotoliaDe theorie is een belangrijk onderdeel als je besluit een rijbewijs snelcurus te volgen. De theorie is overigens niet altijd inbegrepen. Het is voor een kandidaat het meest praktisch om voor de start van de rijbewijs snelcursus alvast het theorie certificaat te behalen. Dat scheelt tijd gedurende de snelcursus. Tijd die je tijdens de rijbewijs snelcursus hard nodig hebt. Bovendien is het veel handiger om de theorie alvast te beheersen. Dat helpt je om beter en gemakkelijker deel te nemen aan het verkeer.

Praktijk rijbewijs snelcursus

Niet elke rijbewijs snelcursus is hetzelfde ingericht. De ene rijschool laat de leerling meteen de weg op gaan. De andere rijschool kiest in eerste instantie voor het oefenen op een afgesloten terrein. Voor beide manieren is iets te zeggen. Als automobilist kun je je niet snel genoeg thuis voelen in het verkeer. Anderzijds zorgt oefenen op een afgesloten terrein ervoor dat je eerst de auto leert kennen. Zo kun je zonder obstakels oefenen en hoef je geen bijzondere manoeuvres uit te voeren. Als je zover bent, ga je de weg op. Pas dan moet je je op het verkeer concentreren.

Het praktijkexamen van de rijbewijs snelcursus gaat hetzelfde in zijn werk als het praktijkexamen van een reguliere opleiding. Je krijgt wel te maken met een korte aanlooptijd tussen lessen en examendatum. Tussen deze twee data zit normaliter een langere tijd. Je rijschool houdt hier rekening mee in de planning.

Lees meer over de Rijopleiding In Stappen (RIS-opleiding).

Ga terug naar het menu: Rijschool kiezen.